Haber

Yunus Emre Enstitüsü Direnişin Sesi 2024 Projesini Kuala Lumpur’da hayata geçirdi

Yunus Emre Enstitüsü, Direnişin Sesi 2024 Projesini Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da hayata geçirdi. Direnişin Sesi 2024 Sergisi, Türk sanatçıların yeteneklerini sergileyen ve aynı zamanda Gazze halkına destek veren bir kültür köprüsünü simgeliyor.

Enstitü’nün Kuala Lumpur temsilciliği tarafından yürütülen ‘Direnişin Sesi 2024 Projesi’ kapsamında sanatın iyileştirici gücünden yararlanılarak Gazze halkına yardım eli uzatmak, ilgi ve alaka alanlarını keşfetmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Malezya’daki Mülteci Okulları ve eğitim merkezlerindeki çocukların yetenekleri. Kuala Lumpur Büyükelçiliği’nin desteğiyle, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ve Birlikte Sanat Topluluğu işbirliğiyle ‘Direnişin Sesi 2024’ başlıklı sergi açıldı. Kuala Lumpur Şehir Sanat Galerisi’nde sunulan sergi, Türkiye ile Malezya arasındaki diplomatik ve kültürel ilişkiler ekseninde kalıcı dostluğa vurgu yapıyor.

100’DEN FAZLA ESER SERGİLENDİ

Türkiye, Malezya, Bangladeş ve Tayland’dan 40’a yakın sanatçının eserlerinin yer aldığı stantta, yağlıboya, sulu boya ve nakış başta olmak üzere çeşitli tekniklerle hazırlanan 100’ün üzerinde eser sergilendi. Serginin açılışına Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Ömer Altun, yabancı misyon şefleri, siyasetçiler, akademisyenler, Türk ve yerel kurum temsilcileri, sanatseverler ve davetliler katıldı. Direnişin Sesi 2024 Sergisi 11 Şubat’a kadar ziyarete açık kalacak.

SANATLA HAYATLARA DOKUNULACAK

‘Direnişin Sesi 2024’ kapsamında Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü, Together Sanat Topluluğu ve Geutanyoe Malaysia iş birliğiyle, Türkiye’deki Mülteci Okulları ve Eğitim Merkezlerinde bulunan çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfetmeyi amaçlayan bir sanat terapisi programı düzenlenecek. Malezya. Program, sanatın iyileştirici gücüyle çocukları desteklemeyi amaçlıyor. 7-8 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşecek programda Filistin, Yemen, Myanmar, Pakistan, Somali, Suriye ve Sri Lanka’dan 5-18 yaş arası 670 yetim ve mülteci çocuğa sanat terapisi verilecek. Programda ayrıca sanatın güzelleştirici gücü ve sanatın ülkeler arası etkileşimdeki değeri hakkında fikir ve deneyimler paylaşılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu