Haber

İstanbul’daki okullarda 1 milyon lisanslı öğrenci hedefleniyor

İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 29 Ekim’in prestijiyle kentteki tüm okulları açtı. sporKulüp olacağını söyledi.

Vali Gül, “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı” kapsamında Anadolu Yakası’ndaki okul müdürleriyle toplantıya gelerek sorunları dinledi.

Okul müdürlerinin işçi ve öğretmen talepleri, okulların yıkılması veya güçlendirilmesi, güvenlik ve ulaşım gibi konulardaki taleplerini dinleyen Gül, Valilik bünyesinde çalışmalar yapacaklarını ve gündeme gelen konuları ileteceklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın karar vermesi gerekiyor, Bakanlığa.

Polis ve jandarmanın bağımlılıkla mücadele ettiğini belirten Gül, okullardan başlayarak çocukların, gençlerin ve kadınların daha sosyalleşmesi ve özgüvenli hale getirilmesi için projelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bu kapsamda 4 projeleri bulunduğunu belirten Gül, “Birleştirilmiş sınıflar hariç tüm okullarda okul spor kulüpleri kuracağız. Beden eğitimi öğretmenlerimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yetenek taraması yapacak. İlimizde 40’a yakın branş var. Okul spor kulüpleri. İlgilenirlerse bu branşlardan herhangi birine lisans vereceğiz. 29 Ekim. “Prestijiyle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında tüm okullarımızın okul spor kulübü olacak. En az 1 milyon lisanslı öğrencimiz olacak. Bir milyon lisanslı öğrenciye sahip olabilmek için her okulun en az yüzde 35’inin lisanslı olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ruhsat verilmesi için öğrencilere sağlık raporu alınması gerektiğini hatırlatan Gül, hastanelerde yoğunluk yaşanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştüklerini, sağlık raporlarının aile hekimlerinden alınabileceğini ifade etti.

Uygun şartlara sahip okullarda da müzik sınıfları kurmayı planladıklarını belirten Gül, ihtiyaç sahiplerine gitar, bağlama, darbuka veya diğer müzik enstrüman ve ekipmanlarını temin edeceklerini söyledi.

Gül, son yıllarda zenginleşen kütüphaneleri daha da zenginleştireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu kitapların okunması gerekiyor. Proje anlamında nihayet okul konseylerini oluşturacağız. Burada ne istiyoruz? Gençlerin çocukların karar süreçlerine katılımı. Karar süreçlerinde karar alma süreçlerini artırıcı sistemler olacak. Sosyal kültürel faaliyet olan çocukların hassasiyeti. Kültürel faaliyetlerde bulunan öğrencilerimiz olacak. Bu dört projeyle kendi çocuklarımız varsa kitap okumalarını, enstrüman çalmalarını, spor yapmalarını, meşgul olmalarını istiyoruz. sosyal ve kültürel faaliyetlerde. Kendi çocuğumuz için istediğimizi tüm İstanbullular için de istiyoruz. Bununla birlikte bağımlılık ve devamsızlık azalacak, velilerle iş birliği yapacağız. Okul ortasında iletişimi güçlendirecek bir mekanizma arzuluyoruz. “

Vali Davut Gül, İstanbul’da depreme karşı güçlendirilen ve yıkılıp yapılmasına karar verilen okulların olduğuna dikkat çekerek, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

İstanbul’da okul yapılabilecek 290’a yakın arsa bulunduğunu anlatan Gül, 2 yıl içinde 290 arsanın tamamına okul yapmayı hedeflediklerini söyledi.

“Öğrencilerden bağış almak için başvurumuz yok”

Okul-aile birliklerinin işlevlerinin çok önemli olduğunu belirten Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aile Birliği çalışırken elbette bağış alacaklar ama öğrenciden bu bağışı alma uygulamamız yok. Bir kağıt yazıp öğrenciye veriyoruz ve ‘Aileniz 300 bin yatırmalı’ diyoruz. lira.” Bir sonraki hafta gelmeyince öğretmeni bu işe sokarak ‘Ayşe, Fatma, ailen parayı yatırmadı’ davranışı hem öğretmenimize hem de öğrencimize zarar verecektir.Biz bunu yapmayacağız.Velileri tutacağız. Sistemde velilerimizden her türlü bağışı alacağız. “Bunu araç olarak kullanmadan yapacağız. Daha da önemlisi şeffaflığı sağlayacağız. Ne kadar para toplandığını ve bu paranın nereye harcandığını bilmek istiyor. Bu çok insanidir. İlk üç ayda okulun internet sitesinden kaç lira topladık ve nereye harcadık? Çalışmalarımızın şeffaf olması gerekiyor.”

“Kimsenin çocuğunu ifşa etmeye hakkımız yok”

Sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmeyi değerli bulduğunu belirten Gül, yardım malzemesi alan öğrencilerin fotoğraflarını çekip paylaşmanın doğru olmadığını söyledi.

Yardımın öğrenciler ile yardım yapan dernek ve yerel yönetimler arasında olmaması gerektiğini vurgulayan Gül, “Sivil toplum kuruluşumuz, yerel yönetimler okul müdürümüz, müdür yardımcımız, 8-10 öğretmenimiz, bir grup olsun. okul aile birliğinden. Yardım alsınlar. Teşekkür etsinler, fotoğraf çeksinler. Yoksulların çocuklarını teşhir etmeye hakkımız yok. Yoksulluk başka bir şey. Devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hayırseverlerin katkılarına asla engel olmamalıyız ama milletin çocuklarını, yoksulların çocuklarını ne hukuken ne de vicdanen ifşa etmeye hakkımız yok, bunu asla yapmayacağız.” dedi.

Çocuğa, aileye ve topluma zarar vermeden yardım yapılmasının önemine işaret eden Vali Gül, “Mümkünse anne ve babaya verip, çocuğun o ayakkabıyı, o çantayı annesinden veya o çantadan almasını sağlamalıyız. Baba. Aileyi böyle güçlendiririz. “Parayı verdiğimizde, açığa vurduğumuzda çocuğun canını acıtıyoruz. Bu topluma ve Allah’a zarar verir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında mesleki eğitimin önemine değinen Gül, yetenekli öğrencilerin mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr.Murat Mücahit Yentür ve Anadolu Yakası’ndaki okulların müdürleri katıldı.

toprakkale-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu